fbpx

Danfoss Hamborg

Danfoss Hamborg

Danfoss A/S

Columbus Haus
Am Sandtorkai 41
22113 Hamborg,
Tyskland

Indretning, der understøtter mange
måder at arbejde på

På havnen i Hamborg har Danfoss skabt et topmoderne arbejdsmiljø for deres medarbejdere. Den globale udvikler af teknologier ønskede at prøve noget nyt med indretningen og måden, man arbejder på, for derigennem at tiltrække og fastholde eftertragtede medarbejdere.

Denne ambition er indfriet på fineste vis i tæt samarbejde mellem Danfoss’ egne arkitekter og HOLMRIS B8. Resultatet er et inspirerende og attraktivt arbejdsmiljø, som er gennemsyret af bæredygtige løsninger og et stort fokus på miljøet.

Fokus på Free Seating og agile mødeformater
Et af kravene til den nye indretning var, at den skulle skabe et frit og agilt arbejdsmiljø, hvor man udnytter alle fordelene i aktivitetsbaseret indretning og i særdeleshed Free Seating.

Derfor er der kun ca. 30 faste arbejdspladser, men der er plads til, at ca. 100 personer kan arbejde ved eksempelvis arbejdsstationer, højborde, i loungeområder eller på trapper, som findes flere steder i huset.

En af grundstenene i aktivitetsbaseret indretning er at understøtte medarbejdernes arbejdsgange og facilitere vidensdeling. Igennem indretningen kan Danfoss afholde alle former for møder; fra det klassiske møde i det store Corporate mødecenter over de små, hurtige møder i projektzonen foran en write wall til kreativ brainstorm og nytænkning i hængekøjer eller over et spil bordtennis.

Derudover er der lagt vægt på, at man også skal kunne arbejde koncentreret og fokuseret – enten alene eller i små grupper – i de mange Focus Pods og Touchdown pladser placeret rundt i bygningen.

Funktion og æstetik går op i en højere enhed
Rundt omkring er spredt opsigtsvækkende elementer, som samtidig tjener en vigtig funktion i indretningen.

Fx er de fleste vægge ’aktive’ – nogle er beklædt med lydabsorberende kork eller kæmpe billeder fra Akuart, mens andre er glastavler eller write walls. En af de nye, spændende løsninger ses i receptionsområdet, hvor en væg er udstyret med en lysinstallation, Luminous textile-paneler, Soft Cells fra Kvadrat, som skifter farve i takt med dagens forløb.