fbpx

Novo Nordisk Campus

Novo Nordisk Campus

Novo Nordisk Campus

Roskildevej 58
3400 Hillerød
Danmark

Æstetik, funktion og bæredygtighed

Med udgangspunkt i disse nøgleord udviklede HOLMRIS B8’s projektteam en smal produktserie bestående af reoler, skabe og arbejdsborde. Serien skulle bruges til at møblere Novo Nordisk BA Campus og være i tråd med den cirkulære bygningsarkitektur udformet af Henning Larsen Architects.

Udviklingsarbejdet skete i tæt samarbejde med indretningsarkitekt Vibeke Brinck og Project Manager ved Novo Nordisk, Mette Hasle. Vibeke Brinck nævner, at samarbejdet med HOLMRIS B8’s projektteam gav hende en fornemmelse af tryghed og grundighed.

Visionen fra Novo Nordisk var at skabe en hjemlig atmosfære igennem møblerne, som gerne skulle udformes, så medarbejderne kunne ønske møblerne i deres eget hjem. Derfor var det vigtigt at finde de helt rigtige materialer og detaljer.

Det blev til syv prototyper af opbevaringsmøblerne og tre af arbejdsbordet, før alle detaljer var på plads med det rette formsprog.

Designprocessen
“HOLMRIS B8 gik seriøst til opgaven, og de fandt nye løsninger på vores ønsker, ” siger Vibeke Brinck og uddyber:

“Teamet repræsenterede både salgsfolk og folk med produktionsfaglig viden. Produktionens fysiske nærhed betød hurtig adgang til prøver på forskellige materialer, mock-ups og hurtig afklaring af produktionstekniske detaljer.”

“Novo Nordisk ønskede blandt andet et eksklusivt look med en slidstærk overflade og en malet finish på reoler og skabe. Vi gik først og fremmest på jagt efter en teknik, der kunne lave en usynlig overgang mellem kanter og overflader – og den fandt vi i Tyskland,” siger Henrik Mark Mogensen, der er produktionsdirektør ved HOLMRIS B8 og ansvarlig for at finde produktionsløsninger, der matcher kundens ønsker.

Valg af materialer
Løsningen blev melamin med lasersvejsede kanter, der giver samme eksklusive udtryk som en malet overflade, men samtidig er et langt mere slidstærkt materiale. Skabene blev udstyret med finerede trælåger i planskåret eg og grebet blev fræset i massiv eg.

Den sorte sokkel på skabe og reoler blev udvalgt, så farven matchede bordenes stel. De blev konstrueret med front- og bagliste mellem sidelisterne, så de passer bedre ind i linjerne og udtrykket, når man går rundt i bygningen.

Bagbeklædningen på opbevaringen blev bygget plan med siderne, så udtrykket blev fastholdt. Både skabe og reoler er FSC® certificerede, og giver point til bygningens Leed-certificering.

Arbejdsmiljø og bæredygtighed
Af hensyn til arbejdsmiljø og bæredygtighed er der i størst mulig udstrækning anvendt vand­ba­se­ret lak. Det bety­der mini­male lugtgener fra de nye produkter og bedre inde­klima. Desuden er hæve-sænkebordene leveret med en nul­strøm­s­kon­trol­boks, der har et stand­by-for­brug på mindre end 0,1 kWh.

Arbejdsbordenes look er udført med afrundede kanter og stel i overensstemmelse med Building Identity Manual fra Novo Nordisk.

Novo Nordisk BA Campus er to bygninger med meget lysindfald, hvilket kan give reflekser i øjnene. Derfor er der til bordene valgt linoleum, som er mat og uden generende lysreflekser. Kabeldækslerne er udført i samme materiale som bordpladen for at gøre dem mindre iøjnefaldende og bidrage til et mere eksklusivt udtryk.